Kárpát-medencei Bor- és Népművészeti Fesztivál

Nagy-Magyarország Park

Kuttyomfitty társulat

Társulatunk, mely 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan színpadi produkciókat hozzon létre és vigyen színpadra, melyek elősegítik a gyerekek népi kultúrához való kötődését.

Műsorainkban eddig egyedülálló módon, négy előadói eszközt használunk, a táncot, éneket, szöveget és a bábokat. Így, műsoraink pergősek, a mai kor gyermeke számára is befogadhatóvá teszik a sokszor elavultnak hitt népi kultúránkat.

Társulatunk az elmúlt 10 évben 14 műsort mutatott be, melyből 10 főleg a gyermekközönség részére míg a négy a felnőtt közönséget szólítja meg, melyeket repertoáron tart. Több mint 1500 alkalommal léptünk közönség elé óvodákban, iskolákban, táborokban, falunapokon, olyan neves fesztiválokon és színházakban mint a Művészetek völgye, Tatai sokadalom, MagyArt, Partiumi napok, Forgórózsa Fesztivál, Így tedd rá! Pedagógus expó, a budapesti Táncháztalálkozó a Hagyományok Háza program sorozatai, kassai Thália Színház, soproni Petőfi Színház és a Magyar Nemzeti Színház és kiemelten kezeljük a Magyarság Háza által nyújtott lehetőségeket. Társulatunk Magyarország és Szlovákia mellett vendégeskedett Romániában, Szerbiában, Ausztriában, Szlovéniában, Csehországban, Lengyelországban, Németországban, Hollandiában, Nagy-Britanniában és Kanadában. A

Kuttyomfitty Társulat ez idáig is maga tervezte és szerkesztette arculatát, igazi egyedi otthon készült kézműves produkciókat alkotnak. A Társulat weboldala a www.kuttyomfitty.sk is nagy népszerű A megvalósítást pedig minden esetben szakember végezte. A Kuttyomfitty Társulat tagjai művészi, színpadi rutinja nem csak az elmúlt évek tapasztalatain alapszik. A több évig voltak hivatásos táncosok így olyan körülmények között is megállják a helyüket ahol pl. egy amatőr táncos-színész nem. Szakmai körökben is elismertek, birtokosai a Népművészet Ifjú Mestere díjnak, Fülöp Ferenc és Martin György díjas táncosok, a MTF végeztek diplomás táncosok. Több mint 20 éve szerveznek együtteseket, előadásokat. Rendszeresen oktatnak táncházakban, együttesekben.